dimarts, 10 de març del 2009

Inscripció en les proves d'accés a grau mitjà

La inscripció en les proves d'accés tant en grau mitjà com en grau superior es farà del 9 al 23 de març de 2009. La sol•licitud es presentarà per via telemàtica mitjançant l'aplicació disponible a la pàgina web http://www.gencat.cat/educacio o a la pàgina web de Serveis i tràmits http://www.cat365.net/Inici/Ciutadans/EducacioFormacio

Per a la prova d'accés a grau mitjà.

Cal indicar la llengua estrangera triada en la sol•licitud d'inscripció

El pagament de les taxes corresponents es farà pels mitjans següents: mitjançant pagament telemàtic amb targeta bancària o bé imprimint la carta de pagament d'Internet, i amb la qual s'anirà a pagar presencialment a les oficines de la Caixa, o bé per ServiCaixa, en el termini indicat en aquesta carta de pagament.

Exempció de la matèria de llengua catalana.

La poden sol•licitar les persones aspirants que acreditin menys de 2 anys de residència a Catalunya fins al dia de realització de la prova d'accés i no han estudiat català en la seva escolaritat. Cal fer la sol•licitud al Servei d'Immersió i Ús de la Llengua de la Direcció General d'Innovació del Departament d'Educació fins al dia 10 de març de 2009.

El dia 14 d'abril de 2009 totes les persones inscrites podran consultar telemàticament a la página web del Departament d'Educació www.gencat.cat/educacio o a la pàgina web de Serveis i tràmits www.cat365.net/Inici/Ciutadans/EducacioFormacio la comissió avaluadora assignada per a realitzar la prova d'accés, així com les exempcions atorgades pel Departament.


Presentació de la documentació al centre on es farà la prova d'accés, i comprovació de les dades d'inscripció.

Les persones aspirants hauran de presentar la documentació del 15 al 22 d'abril de 2009, al centre on faran la prova d'accés, en l'horari previst d'atenció al públic.

Totes les persones aspirants hauran de presentar:

a) Fotocòpia del document nacional d'identitat o document equivalent d'identificació.

b) Fotocòpia del resguard d'inscripció a la prova d'accés.

c) Currículum formatiu, professional i d'experiència i documentació justificativa, a efectes de la seva valoració, o renúncia explícita a presentar-lo.

Segons les condicions de la persona aspirant:

d) Document justificatiu de bonificació o exempció de la taxa.

e) Documentació que justifiqui l'exempció parcial de la prova d'accés:

La prova d'accés a grau mitjà de formació professional es farà el dia 6 de maig de 2009 a les 4 de la tarda (presentar-se mitra hora abans)


. Estructura de les proves d'accés

Part sociolingüística

Comprèn les matèries: llengua catalana, llengua castellana, ciències socials i llengua estrangera (anglès o francès).

Part científica, tecnològica i matemàtica

Comprèn l'àmbit matemàtic (matèria: matemàtiques) i l'àmbit cientificotecnològic (matèries: tecnologia, ciències naturals i educació visual i plàstica).


Les proves d'accés superades tenen validesa permanent en la totalitat de l'Estat espanyol.

7.2 Haver superat les proves d'accés faculta les persones que no tenen la titulació exigida perquè es matriculin als ensenyaments per als quals hagin superat l'accés. Tot i això, la superació de la prova d'accés no garanteix una plaça escolar.

Les persones que, havent superat aquestes proves d'accés, vulguin matricular-se en un cicle formatiu de formació professional, o als ensenyaments d'esports, hauran de sol•licitar la preinscripció, en el termini que s'estableixi, al centre on el vulguin cursar. Els centres docents sostinguts amb fons públics efectuaran la preinscripció corresponent, d'acord amb la normativa d'admissió d'alumnat.

7.3 Haver superat la prova d'accés a grau mitjà permet l'accés a qualsevol cicle de grau mitjà de formació professional.